roof terrace - patrick stappers architetto

PATRICK STAPPERS ARCHITETTO

ROOF TERRACE

An apartment on the second and last floor of a condominium building with a large flat roof above, bare and unusable. The request was to elaborate a project to be able to exploit this space as a real extension of the home where to spend the summer weekends in the shade, cooking outside with friends, watching football games.

A major obstacle was the narrow staircase from floor to floor which lead to a small door. To increase the feeling of connection between the two floors, bringing also more light into the apartment, the projects by opening stairwell towards the terrace with the insertion of a large minimal framed window. Along the border a cabinet wall has been designed equipped with many closets, to store the impossible, while keeping the neighbours aside.

In a central position, under a large shading pergola, a relaxation area with two sofas and a big wall hung TV. The pergola was sized by analysing the movement of the sun ensuring a shaded area throughout the day. A long linear and minimal style kitchen without wall units completes the project.

Small groupings of pots to improve the microclimate and to guarantee privacy from the public street.


 

Using this site you agree to our cookies policy as required by current European legislation.Read more

I AGREE